Welkom bij Grieks Restaurant Pallas Athene 
in Amersfoort!


 


Welkom bij Pallas Athene, een authentiek Grieks restaurant, sinds 1991 gevestigd op het gezellige horecaplein de Hof in het historisch hartje van Amersfoort! 

Geniet van de hartverwarmende mediterrane gastvrijheid, de met zorg gemaakte gerechten en het uitgebreide wijnassortiment. Kostas Georgiadis, eigenaar van Pallas Athene heeft de doelstelling u met zijn voltallige team een speciale avond te bezorgen. 

Het zal u niet verbazen.... eten neemt bij ons, Grieken, een belangrijke plaats in. Vaak gebruiken Grieken zelfs twee warme maaltijden op een dag, thuis of in een taverna, bij voorkeur met grote gezelschappen. Wij Grieken houden van gezelligheid. Daarom willen wij ook onze gasten verrassen met klassieke Griekse gerechten in een modern jasje en specialiteiten waarvan u niet eens wist dat deze bestonden.

Bij een bezoek aan Pallas Athene zult u tot de conclusie komen dat de Griekse keuken véél meer is dan enkel Gyros of Souvlaki. 

In ons restaurant treft u een ongedwongen en gastvrije sfeer aan, die past bij de Griekse cultuur.
Pallas Athene nodigt u uit voor een intiem diner voor twee of voor familie- of groepsdiners, waarbij u ook kunt kiezen voor een besloten ruimte.
Uiteraard houden wij rekening met uw dieetwensen en onze menukaart beschikt over een allergenen-lijst, zodat wij ook onze gasten met speciale wensen kunnen trakteren op de Griekse keuken!

Neemt u alvast eens een kijkje in onze menukaart.

Pallas Athene faciliteert ook in catering om u en uw gasten volledig te ontzorgen. Al uw wensen zijn bespreekbaar en wij zullen uw feest of intiem etentje verfijnen met heerlijke gerechten naar uw wens.

Zien wij u binnenkort bij Pallas Athene in Amersfoort?


Pallas Athene verhuist naar de Krommestraat: ‘Begin september willen we open’

Pallas Athene verhuist zijn zaak naar de Krommestraat. Begin juni gaat Kostas met zijn drie compagnons klussen in het pand van de Steenfabriek om daar een nieuwe versie van Pallas Athene te creëren. “Ik ben al van harte welkom geheten in het straatje”, vertelt hij blij. 

In de vernieuwde Pallas Athene vind je geen pilaren en andere typisch Griekse dingen die je in het huidige pand ziet. “Het nieuwe restaurant krijgt een hele andere uitstraling dan de huidige Pallas. Het wordt veel frisser en moderner.” Ook de gerechten krijgen een update. De menukaart blijft typisch Grieks, maar dan in de vorm van mezzes. “De kok, die ook eigenaar is, komt uit het Middellandse Zeegebied en gaat allemaal lekkere dingen voor ons maken.”

Maar, de oude Pallas dan?
De oude Pallas Athene op de Hof blijft in handen van Kostas. “Ik wil niet verkopen, maar juist verder. Ik woon nu 49 jaar in Nederland en ik heb alleen maar gewerkt, thuiszitten is niets voor mij. De horeca is mijn leven.” Er gaat wel een en ander veranderen in het oude restaurant. Zo krijgt het restaurant een andere naam – “die moeten we nog bedenken” – en wordt het een grand café. Dit gaat pas oktober gebeuren, dus de mooie dagen van het jaar kun je nog op het grote terras op de Hof zitten.

Het nieuwe grand café krijgt een mediterraanse keuken en gaat al om 11.00 open. “We blijven tot de maximaal toegestane sluitingstijd open, dus je kunt bij ons lunchen, dineren, cocktails drinken en vanaf een uur of 23.00 loungen en een dansje doen. Als alles af is kun je zelf weten of je bij de klassieke Griek in de Krommestraat gaat eten of bij de nieuwe Griek.”

[bron: indebuurt Amersfoort]


Fotografie Dick van Breda

Tot snel! - γρήγορα! - grígora!
Proost!   - Γεια σας!  - Yamas!


Door op de locatie op de kaart te klikken, kunt u uw routebeschrijving instellen!

Wij hebben een ingang aan de Krommestraat en aan De Hof. 

 

 

 
Opbellen